Samtalsterapiutbildningen går framåt!

16.01.2021
Nu på morgonen så hade vi -17°C ute. Det är kallt men strålande solsken. Man blir på så mycket bättre humör och allt känns mycket lättare när det är vackert väder.

De andra barnen har åkt till sin pappa så jag har bara minstingen här hemma. Det är konstigt att man får mer gjort ju mer ungar och kaos det är här hemma. När jag bara har min minsta hemma då tänker jag: jag har all tid i världen så jag tar "det" lite senare. TIllslut har man massor att göra på hög!
I dag så ska jag och min dotter åka till min mamma och hälsa på. Det är de enda jag har inbokat. Annars blir det att sitta med papper under kvällen, handla och äta god mat och bara njuta.
I går hade jag samtalsterapiutbildning. Vi hade ett handledningsmöte, där en lärare sitter och lyssnar på oss och bedömmer våran utveckling och ger oss feedback. Jag går denna utbildning med ett gäng sköna människor. De är så goa' och snälla!
Jag var jättenervös innan mötet. Och självklart så blev jag först ut att vara terapeut. Jag trodde mitt hjärta skulle hoppa ur bröstet på mig. Men bara jag fick sätta igång så släppte nervositeten. Och det gick bra.
Vi ska på 10 minuter lyssna  på en klients "problem", ställa bra öppna frågor och använda oss utav nåt av  verktygen vi har fått lärt oss under utbildningen. Så det är verkligen en tidspress!
Nästa steg är att vi ska ha provklienter i ca 10 veckor.
Så nu känner vi alla i gruppen att vårat certifikat är nära! Men vi har alla i gruppen jobbat hårt för det här.
Personligen så utbildar jag mig till samtalsterapeut för att kunna prata med mina klienter på ett bättre sätt. Och just  att kunna använda mig utav olika KBT- verktyg på ett bra sätt.
Många anhöriga som beslutat  sig för att ta sig ur sitt medberoende känner sig som vilsna själar. De behöver hitta sig själva. Att nå sina mål och drömmar är inte alltid så lätt. I bland behöver man lite hjälp och stöttning och att någon förstår vad de går igenom.
Ju längre tid man har varit medberoende destå mer hjälp behöver man för att kunna bryta gamla mönster. Och svårare är det att hitta tillbaka och finna sig själv. Man har alltid sätt sig själv i sista fokus. Ordet "JAG" finns inte. Det är sorgligt att det kan bli så här.
Jag vill att mina klienter ska känna sig trygga, kunna prata med mig, bli starka och verkligen tro på sig själva.
Allt är möjligt bara man själv verkligen vill. Huvudsaken är att man inte ger upp!
Stor kram till er alla.